Hovedsiden | Sidekart | Kontakt | English
Home   Sitemap   Contac
 
Posthistorie Vega
Posthistorie om Vega
 
 

 
 

 

Herøy

 

Er en øykommune nord for Vega og vest av Alstahaug. Her er Petter Dass født, og kommunen er en øykommunen framfor alt, i dag med bruer som knytter øyene sammen og fergeforbindelser. Kommunen er også kjent for imponerende kommune "HALD" samarbeid (Herøy - Alstahaug - Leirfjord - Dønna), og verdt et besøk. Her kan du også reise i tid og et vakket kystlandskap.

 

Her var det i sin tid også mange poststeder som Øyvaagen (er nå på Hølen i Dønna kommune), videre Herø i Helgeland, Skibbåtsvær, Gåsvær, Nordvika i Helgeland, Lauvøy i Helgeland, Øksningen, Skaga, Bjørn, Sandvær, Slapøen, Seløy, Tenna i Helgeland, Nord-Herøy, Hæstad, Nordstaulen og Silvalen. Brasøy og Husvær.

 

 

Her er et verdibrev (portofritt pengebrev) sendt fra Herøy herredskasserer den 21.VII.1909 til Andø pr. Tenna i Helgeland, som også er i Herøy herred. 25 kr tilgode i lønn eller skatt kansje, eller noe annet.

 


 

Brevet er sendt fra Herøy kommune, postlagt på poståpneriet Øyvaagen i Herøy (nå i Dønna), sendt til Norviken dampskipsanløpssted derfra med dampskib tilhørende Helgelanske Trafikkselskap AS, stemplet ombord med Midtre Helgelands Postesp. B, 21.VII.1909, vidre via postkontoret i Alstahaug, stemplet Sandnessjøen 21.VII.1909 og derretter med dampbåt igjen neste rutetur og igjen stemplet Mitre Helgeland Posteksp. B men nå den 23.VII. 1909, til Andø via poståpneriet Tenna i Helgeland, antagelig utlevert samme dag eller noen dager senere. Pent brev fra gamle HERØY men uten frimerke, og fra øy til øy. Artig sak.

 

 

 

Privat side om Herøy

http://www.heroy-kommune-nordland.com/

 

Poststedsdatabasen

 

Herøy kommune

 

 


 

HERØY

kjøpmannsbrev sendt med båt

herø i helgeland

Nk 13b, HERØ I HELGELAND 1.5.1872 og HAMRFST A. HMBRG 6.5.1872 på brev fra Herøy til BERGEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
De siste nyhetene:
Du er besøkende
nr 140 977
siden 25.05.2008
Det tok 0.2837 sekunder å laste siden. Opphavsrettigheter 20©10 aurorexchp.net - Alle rettigheter forbeholdt | Design, layout og system: VegaDesign.net

Brukernavn: 
Passord: 
  Glemt passord?
   
       
 
   
  Drevet av AdminPanel(PHP) 6.0.2.3
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt